Hans Buchholtz's hjemmeside om solformørkelser


 

Total Solformørkelse 22. juli 2009

 

Totalitet i Kina 6m 38s

Formørkelsen ikke synlig i Danmark

 

Jagten på den formørkede sol gik denne gang med Sinex Rejser til Haiyan i det sydlige Kina. Her, nær centerlinien, var formørkelsen lang - omkring 6 minutter - og vejrprognosen gunstig.

Ved ankomsten blev vi hilst velkommen af byens borgmester, der også havde sørget for at en del af byparken blev afspærret til de tilrejsende solformørkelsesturister. Et skår i glæden var dog, at solformørkelsesguruen Frank Espenak, som vi skulle have mødt; var flygtet med sin gruppe flere hundrede km vest på, efter at have konsulteret sin meteorolog.

Dagen oprandt - skyet, men med enkelte kig til en bleg sol. Vi fik stillet kikkerter og kameraer op i håb om en snarlig opklaring. Efterhånden begyndte det at blive mørkere, parkbelysningen tændtes og så begyndte det at regne. Først moderat, men omkring 2. kontakt - skybrud! Herefter var festen forbi. Alle fik travlt med at pakke sammen og gennemblødte søge ly i busserne tilbage til hotellet.

Vi hørte senere, at andre grupper længere vest på havde set månen formørke solen.

Ja, vi kan ikke alle være heldige hver gang.

 
 
 

 


Der var heldigvis også andre seværdigheder...

 

 

 

Til toppen


Blad videre:

Til forsiden; Formørkelsen 2012; Formørkelsen 2006; Formørkelsen 1999; Formørkelsen 1961; Formørkelsen 1954; Kommende solformørkelser


+ Hans Buchholtz


Oprettet: 22.10.2012

Senest opdateret: 29.12.2012

Til toppen


SLUT